CATALÀ

A continuació trobaràs activitats per practicar tots els blocs de continguts que estem treballant al Cicle Superior. Endavant!

EXPRESSIÓ ESCRITA

CONTES BOJOS

Vols escriure un conte esbojarrat? En aquest enllaç trobaràs un munt de possibilitats, només cal que abans de poder llegir cada conte omplis un formulari. Les paraules que posis serviran per a completar el conte. Quan estigui complet el podràs llegir i, si vols, també el podràs imprimir. 


HAIKÚS

Saps què és un haikú? Vols aprendre a escriure'n? Clica a l'enllaç i descobreix com funciona aquesta forma de poesia tradicional japonesa.LÈXIC
Descobreix el significat de dites i frases fetes en català.

http://www.frasesfetes.blogspot.com.es/


ORTOGRAFIA
En aquest enllaç trobareu moltes activitats sobre ortografia separades per blocs de continguts:

http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/ortografia/index.htm


DICTATS
Aquí trobareu un total de 188 dictats en línia de diferents nivells. Cada dictat es compon d'un text escrit (arxiu PDF) i d'una audició o enregistrament sonor (arxiu MP3). 

Practiqueu amb els dictats de nivell intermedi.

Dictats en línia


GRAMÀTICA
En el següent enllaç trobareu tots els temes de gramàtica de 6è:

Bloc de gramàtica de 6è 


Cliqueu en aquest altre enllaç i veureu un full-resum de tots els continguts de gramàtica que treballem al cicle superior.

Resum de gramàtica


UNA MICA DE TOT...
  • Pàgina per a treballar les habilitats lectores amb exercicis de memòria visual, fixació de la vista o reconeixement, presentats de manera lúdica i divertida.


  • Si voleu practicar i fer alguns exercicis, aquí en trobareu d'ortografia, de fonètica, de noms, de verbs, d'adjectius, d'articles, de pronoms, de preposicions, d'adverbis, de derivació, de frases fetes..., vaja, una mica de tot.Qui canta els seus mals espanta...
Si voleu cantar les cançons que treballem a 5è i a 6è, aquests vídeos us poden ajudar.


La Marató de TV3 (2012) "Ja surt el sol"


Els Pets "Bon dia"2 comentaris:

  1. hola soc l`Ilias i m`agradaria que posesiu cada cosa de cada tema que treballem siusplau dolors adeu

    ResponElimina
  2. soc l'ilias no em facis cas que et vaig dir que posasis siusplau cada cosa o tema que treballem en el bloc i ja ho vas posar

    ResponElimina