MEDI

ACTIVITATS DE MEDI SOCIALMapes Interactius: Activitats per a treballar amb mapes (relleu, rius, comarques, províncies, comunitats autònomes...)
Per a poder realitzar les activitats cal que introduïu els següents usuari i contrasenya:

usuari: a8041167@xtec.cat
contrasenya: carner1985

Relleu de Catalunya (5è)

En acabar aquesta unitat hauràs de poder respondre les preguntes que trobaràs en el següent document. Clima, vegetació i fauna de Catalunya (5è)
Climogrames: Activitats per a aprendre què és i com es fa un climograma.

I per a aquelles i aquells més llançats i amb ganes, aquí teniu com fer-los amb l'OpenOffice, només cal introduir les dades, uns quants retocs i ja els teniu a punt.Les coordenades geogràfiques (6è)

Sabeu què són les coordenades geogràfiques? Són línies imaginàries que es dibuixen sobre l'esfera terrestre i ens serveixen per a localitzar llocs. Permeten orientar-nos sobre la Terra.

Si voleu saber-ne una mica més, us recomanem que visiteu el següent enllaç:

http://www.edu365.cat/primaria/muds/socials/onsoc/index3.htm

I si teniu ganes de practicar una mica, aquí teniu un joc on posareu a prova la vostra habilitat a l'hora de trobar les coordenades geogràfiques:

http://www.kidsgeo.com/geography-games/latitude-longitude-map-game.php


Climes i vegetació d'Espanya (6è)

En el següent enllaç trobareu el guió per a poder fer el treball sobre els climes i paisatges d'Espanya.

https://drive.google.com/file/d/0BzwhxMOw54meNmJMTVRDcmROSFU/view?usp=sharingPrehistòria: Si vols fer d'arqueòleg o d'arqueòloga una estona, aquesta webquest és per tu.

http://www.xtec.cat/~smora/webquest/WQlaprehistoria/index.html

Ara, per a conèixer una mica millor l'època del neolític, no et pots perdre aquesta sèrie que et presentem en 4 parts (de menys d'una hora en total): "El Amanecer del hombre. Revolución neolítica".
Història:

La història d'Europa, any a any, a través de l'evolució de les seves fronteres.
És el que ens ofereix aquest vídeo, que en menys de 12 minuts condensa 2.400 anys d'història del Vell Continent.

Arrenca l'any 400 abans de Crist, i ens permet veure amb tota claredat, per exemple, el naixement i l'evolució de l'imperi romà. Per no perdre'ns, a la part superior central sempre tenim un comptador d'anys, que van passant a tota velocitat. I a la part esquerra hi ha un rànquing de població, amb el nombre d'habitants que tenia en cada moment cada país.

A finals del segle X, quan els comtats catalans deixen de ser feudataris del rei de França, el mapa els presenta resumits com a "Barcelona".

És interessant veure la velocitat a què es formen i cauen imperis més efímers com ara el napoleònic, a principis del segle XIX, o el nazi, durant la Segona Guerra Mundial. Un vídeo per aprendre, que cal mirar més d'un cop.

L'autor és l'usuari de Youtube anomenat Cottereau, que el va penjar l'1 de gener del 2018. Ell mateix informa de totes les fonts que ha utilitzat i en dona els enllaços a la fitxa del vídeo. La música que sona de fons és la de la pel·lícula "Gladiator", composta per Hans Zimmer.

Aquest és un altre exemple d'un mapa similar, però en aquest cas sobre l'evolució de les fronteres de tot el món. I del mateix autor Ollie Bye, al seu canal de Youtube, trobem també un videomapa similar dedicat a la península Ibèrica.

L'Edat Antiga:

L'Imperi Romà:

Amb el document que trobareu clicant en l'enllaç que hi ha a continuació, podreu a realitzar el treball sobre l'Imperi Romà.L'Edat Mitjana:

Aquí trobareu uns mapes conceptuals que us ajudaran a entendre i recordar els aspectes més importants d'aquesta època.
Al-Andalus (711-1492)


La influència que el món àrab va exercir a la Península Ibèrica va ser molt gran i els habitants de tots els territoris on l’ocupació fou persistent aviat es van deixar seduir per una de les cultures més avançades del moment i es van anar arabitzant. Els mossàrabs (de musta’rib – “arabitzat”-, mot amb el qual es designava aquells que conservaren la religió cristiana sota la dominació islàmica de la Península Ibèrica) van ser un vehicle importantíssim de penetració d’arabismes a les llengües romàniques. Si vols conèixer una mica millor els arabismes en el català, clica en el següent enllaç:

Arabismes (influència de l'àrab en les llengües de la península ibèrica)
ACTIVITATS DE MEDI NATURAL

L'Univers: Viu l'experiència de viatjar pel sistema solar com si fossis un/a astronauta amb aquest simulador en 3D, "Solar System Scope".
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada